KAKO OPROSTITI PREVARU?

Ako ste prevareni i razmišljate da date partneru još jednu šansu, pročitajte ovih 10 koraka, kako bi vam pomogli da odlučite da li biste trebali to da učinite ili ne.  

Da li se suočavate sa neverom, a sada se pitate da li je moguće proći preko nje, a da još uvek imate uspešan brak/vezu nakon što ste prevareni? Ovo je sjajno pitanje, i trebali biste ga sami postaviti i pripremiti se za bilo koju odluku koju odlučite da napravite.
 

Kako oprostiti prevarantu?

Opraštanje nije lako, i zahteva puno strpljenja i razumevanja. Neće biti lako doneti odluku, a vi treba da date sebi dovoljno vremena, i dooobro razmisliti o tome, pre nego što odlučite, i dopustite sebi da budete zadovoljni vašom odlukom.

10 koraka kako oprostiti prevaru

1.
Razmišljajte o vašem odnosu. Ovo će biti najvažniji korak. Treba da razmišljate dugo i podrobno oko toga da li im je zaista žao zbog toga što su uradili, i da li stvarno razumeju šta vam je to učinilo. Iskoristite ovu priliku da razmislite o vašoj povezanosti, pre nevere. Da li vas je poštovao? Da li je uvek bio tu za vas? Da li vas je štitio? Postavite ova pitanja da biste odlučili da li je vredno ići napred, na način na koji su stvari bile ranije, ili vam je bolje bez njega.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 27

2. Oprostite i zaboravite. To znači da, kada oprostite, isto tako je važno shvatiti da morate zaboraviti. Jer kada ste spremni da krenete napred i rešite stvari, poslednje što želite da uradite je da tu grešku koristite kao polugu i držite mu uperen pistolj u čelo do kraja života. To znači da morate to ostaviti u prošlosti i krenuti napred kao da se to nikada nije dogodilo. Naravno, za ovo će biti potrebno vremena, ali ćete odmah početi da radite na tome, ne samo da ćete lečiti iznutra, već morate da počnete da popravljate i oporavljate svoj brak/vezu.

3.Ne krivite sebe. Prva misao koja će proći kroz vašu glavu jeste „šta sam pogrešila?“ Pitate se koliko vredite i pitate se da li je postojalo nešto što ste mogli da učinite bolje. Ovde se radi o vašem partneru, ne o vama! Tipično, muškarci su nesigurni, i lako ih je omađijati pažnjom suprotnog pola. Ponekad im je dosadno (ne sa vama), i traže dodatnu stimulaciju, samo da bi imali nečemu da se raduju svakodnevno. Shvatite da bi se to dogodilo, bilo da je sa vama, ili nekim drugim.

4. Ne prekidajte seks.
Koliko god da je teško, ne treba ih kazniti ukidanjem seksa. Seks može pomoći i vama da zalečite rane, ako ste posvećeni i fokusirani na popravku vešeg odnosa. Čak i ako imate potrebu da plačete nakon seksa, oni bi trebalo da budu dovoljno hrabri da budu uz vas, i da vas uteše. Ipak, oni su to izazvali.

5. Uzmite dovoljno vremena za sebe. Nemojte dozvoliti nikome da vam govori koliko dugo proces isceljenja treba da traje. Uzmite koliko god vam vremena treba, i ne gubite veru, ako vam treba duže nego što ste mislili. Godine mogu da prođu, i idalje se možete boriti sa poverenjem, ali to je normalno. Vreme isceljenja će doći, ali morate biti strpljivi, sa sobom i procesom.

6. Izgradite poverenje. Iako će izgradnja poverenja trajati dugo, odmah morate početi da radite na tome. Nemojte se bojati da kažete kako vam vaš partner može pomoći u tome; bilo da je u pitanju poveravanje, ili da vas poziva da idete svuda sa njim. Šta god da je potrebno, oni bi trebali da biti spremni na to. Međutim, budite razumni sa vašim zahtevima. Nikada više nećete moći ponovo da izgradite poverenje, ako ste s njim stalno, ili ispitujete sve što radi. Izgradnja poverenja znači da morate puno verovati onome što kaže. Izgradnja poverenja će početi sa vama, a ne sa njima (ili njihovim radnjama).

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.