ZAŠTO se osećate UMORNO?

Osećate se umorno i usporeno, iako ste spavali satima? Naravno, uzrok može biti neka vrsta nedostatka ili bolesti, ali sve češće postoje drugi razlozi zbog kojih se osećate tako umorno.

Osećate se umorno i usporeno, iako ste spavali satima? Naravno, uzrok može biti neka vrsta nedostatka ili bolesti, ali sve češće postoje drugi razlozi zbog kojih se osećate tako umorno.

1. Vaš ritam spavanja je poremećen

Često se koncentrišemo samo na to koliko dugo spavamo. Trebalo bi da pokušate da spavate negde između sedam i osam sati u noći. Ovo je veoma važno jer ljudi koji su stalno lišeni spavanja imaju težinu.

Međutim, često zaboravljamo da naš ritam spavanja igra ključnu ulogu. To znači da ako legnete u krevetu u različito vreme, ovo može imati negativan uticaj na vaše zdravlje.

 

Pokušajte da dve nedelje ležet u krevet u isto vreme i primetićet rzlku.

 

2. Ne jedete kako treba

 

Pogledaj i ove vesti...
1 od 4

Ima li dana kada zaboravite da jedete, jer imate previše posla? Ako jedete premalo, osećaćete slabo. Ali ista stvar je i sa previše za hrane, biranje nezdravih namirnica ili praćenje „pogrešne“ ishrane. Ako jedemo puno jednostavnih ugljenih hidrata (poput belog hleba, sokova i slatkiša), to nam može crpeti energiju. Zašto? Ova hrana obezbeđuje telu „prazne“ kalorije. Nivoi šećera u krvi brzo raste u kratkom vremenu, jer pankreas pumpa insulin kao lud. Ali uskoro će pasti. Masna hrana ili jela od ugljenih hidrata postavljaju velike zahteve vašem telu. Prema tome, trebalo bi da pokušate da jedete uravnoteženo što je više moguće.

3.Ne pijete dovolno vode

Glavobolje ili umor. Ovo su samo dva efekta ne pijanja dovoljnih tečnosti. (A ne govorimo o šećernim sokovima ili kafi, već o vodi i nezaslađenom čaju). Da li ste znali da naše telo čini više od 50% vode? Ako pijemo premalo vode, naš metabolizam usporava i naše telo postaje romo. Stoga, nije iznenađenje što se osećamo umorno i malaksalo.
Minimum koji treba ispuniti j popiti 6 čaša vode dnevno.

4. Ne vežbate dovoljno

Ako želimo više energije, moramo je sami proizvesti. Vežbanje podstiče metabolizam i povećava cirkulaciju.

Ako ne može da idete u teranu, pokušajte da što više pešačite.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.