Kako biti srećan: 7 postulata srećnog života

Svi imamo loše dane, ali sa nekoliko jednostavnih trikova možete izbeći crni oblak koji raste iznad vaše glave i pronaći pozitivnu energiju.

Nemojte razmišljati negativno

Ako odlučite da budete žrtve onoga što vam se dešava vaša negativna energija će uzeti maha. Umesto toga:

– Prestanite da razmišljate o tome, ako ne možete ništa da uradite da bi poboljšali situaciju(ako se pojavi misao o toj situaciju, nemoj dozvoliti da se nastavi-razmišljaj o nečem drugom).

  • Nađite pouku u situaciji.
  • Ne pričajte o tome više nego što je potrebno.

Ne pričajte o svojim problemima, bolestima ili brigama

Evo nekoliko pravila:

  • Ne razmišljate i ne govorite:  „Toliko sam bolestan, osećam se kao da me je pregazio kamion! Ne znam kako ću pregurati ovu nedelju!“ Razmišljajte i kažite: „Imam par loših dana, ali se dobro brinem o sebi i svakodnevno se osećam bolje.“
  • Ne razmišljate i ne govorite: “ Ovaj posao je strašan! Moj šef je kreten i niko me ne ceni!“ Razmišljajte i kažite: „Tražim bolji posao, a u međuvremenu pokušavam da naučim što više. Zapravo, moj šef je savršen primer kako da se ne postupa prema zaposlenima.“
  • Volite i prihvatite sebe
  • Lako je pričati o tome šta nije u redu, ali koliko energije dajete svojim pozitivnim kvalitetima. Za svaki negativni komentar koji se izgovorili o sebi, dajte pet komplimenata.

Postanite svesni hrane koju jedete

Pravilno izabrana hrana je izvor energije. Konzumirajte hranu koja je bogata aktioksidansima. Imajte u vidu da koštunjavi plodovi, jogur i semenke podižu energiju. Uz svaki obrok jedite što više povrća!

Smej se!

Budite okruženi sa ljudima koji mame osmeh na vaša lica.

Budite zahvalni

Cenite svoje uspehe, ali treba da cenite borbe i frustracije.

Pustite prošlost

Ne možete ništa da izbrišete. Gotovo je. Oprosti drugima, oprosti sebi.. Zapamtite da se uvek uči iz sopstvenih grešaka.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.