Pet činjenica koje niste znali o Elizabet Tejlor

Obožavala je dijamante

Cartier dijamant Burton je kupio Taylor za 1,1 milion dolara koji bi otišao Džeki Kenedi da Barton nije nadmašio Aristotela Onazisa.“ Želeo sam taj dijamant jer je neuporedivo lep“ ,rekao je Barton kasnije.“ I to bi trebalo da bude na najlepšoj ženi na svetu“. Blistavi dragi kamen od 68 karata postao je poznat kao „Tejlor-Barton dijamant“, a kada je kasnije postavljen na izložbi u galeriji jevreja u Njujorku, došlo je čak 6000 ljudi dnevno da ga pogleda.

Plivala je sa ajkulama

Tejlor je jednom opisala trenutak plivanja sa ajkulom kao“ jedan od najuzbudljivih u životu“. Prvi put je plivala sa ajkulama u 74. godini, sama se povukla iz invalidskih kolica i spustila u kavez potopljen u Pacifiku. Tejlor je nosila belu majicu preko jedodelnog kupaćeg kostima i puno narukvica. Kada je turistički vodič predložio da ukloni nakit jer odsjaj može da razljuti ajkulu, Taylor je nadvodno odgovorila: „Zar to nije poenta?“

Prva glumica koja je zaradila milion dolara

Kada je producent Kleopatre Vanger pozvao Elizabet na set i ponudio joj glavnu ulogu preko njenog tadašnjeg muža Fišera, ona je odgovorila: „Naravno, reci mu da ću to uraditi za milion dolara“. Iako je takva ponuda tada bila nepoznata, uloga joj je dodeljena, a 1959. Elizabet Tejlor je postala prva holivudska glumica koja je primila  milion dolara za jedan film.

„Ako je neko dovoljno glup da mi pruži milion dolara za snimanje filma, sigurno nisam dovoljno glupa da ga odbijem“, rekla je  kasnije. 1963. godine, kada je najviše plaćena američka izvršna kompanija zaradila 650 000 dolara, a plata predsednika Kenedija iznosila 150 000 dolara,  Tejlor je zaradila 2,4 miliona dolara.

Bavila se humanitarnim radom

Aktivizam je počela 1985. godine, smrću njenog bliskog prijatelja Roka Hadsona.

Sahranjena je po sopstvenoj želji pored Majkla Džeksona

Dugogodišnja želja Elizabet da bude sahranjena pored Bartona se nije mogla ostvariti, jer je Bartonova udovica, Sapli, uzela grobnicu pored njega. Umesto toga, Elizabet je želela da bude sahranjena pored svog dugogodišnjeg prijatelja Majk Džeksona.

Navršilo se osam godina od smrti jedne od najvećih diva svim vremena, ELIZABET TEJLOR (FOTO)

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.