PRIJATELJSTVO SA BIVŠIM JE ZNAK PSIHOPATIJE- pokazuju novija istraživanja

Studija, koju su izveli istraživači na Oakland univerzitetu, analizirala je osobine ličnosti na uzorku od 861 ispitanika, kao i njihovu istoriju emotivnih odnosa.

Ispitanicima su postavljana pitanja o njihovim trenutnim odnosima, kao i prijateljstvima sa bivšim partnerima, a zatim im je dat upitnik za određivanje narcističkih i psihopatskih kvaliteta.

Prema rezultatima studije, oni koji su okarakterisani kao psihopate, verovatnije će biti u kontaktu sa bivšim ljubavnicima – zbog nekih uznemirujućih razloga.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 25

Psihopatija, potkategorija asocijalnog poremećaja ličnosti, predstavlja psihološki termin često koristi da označi osobine ličnosti: kao što su narcizam, sadizma, sebičnost, nedostatak empatije, i / ili površnog šarma.

Dok svi ljudi traže ličnost koja je samo-motivisana, psihopati često pokazuju potpuni nedostatak empatije.

Odgovarajući na ove nove informacije, dr Polet Šerman, psiholog i autor „Dating from the Inside“ istakao je: „Ovakvi tipovi ličnosti žele sve najbolje za svoje bivše, i nastavljaju da imaju
dobar i zdrav odnos. Mnogo puta više ne privlače jedni druge, oboje su u drugim odnosima. To nije uvek lako da se uradi, ali to može da se desi i da je važno da se ne misli da npr. bivši muž i žena koji žele da ostanu prijatelji imaju psihopatske tendencije ili motivaciju“.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.