5 najskupljih serija svih vremena

5. Rome(2005-2007)

Serija Rome je koštala oko 9 miliona dolara po epizodi.Stvaranje serije koja je vezana za drugi period može biti veoma skupo,  pogoto kada je reč o lokaciji i velikim scenama. Kada se uključe elementi kulture troškovi  budu jos veći.  Serija Rome je osvojila 7 Emija, i nominovana je za 2 zlatna globusa,  bila je dobro prihvaćena od strane kritičara i istoričara. Ali posle 2 sezone serija je otkazana.

  1. Game of Thrones

Game od Thrones je počela jeftino, bar u poređenju sa drugim serijama na ovoj listi, 6 miliona dolara po epizodi. Ali najnovija sezona košta 10 miliona dolara po epizodi, kaže Forbes. Očigledno je zašto sezona toliko košta- možda ćete biti iznenađeni kada čujete koliko su skupe neke bitke. Samo borba za Blackwater je koštala 8 miliona. Novije bitke su navodno prešle iznos od 10 miliona dolara.

  1. Friends (1994-2004)

Na kraju serije epizode su iznosile 10 miliona dolara. Prijatelji su bili najskuplji šou ove vrste. Komedije su često mnogo jeftinije od drama zbog manjeg seta, manji broj glumaca i zbog kraćeg trajanja epizode. Trošak se povećao zbog zahteva glumaca da im se poveća plata na 1 milion dolara po epizodi.

  1. Sense8

Ne postoji tačna cifra koja je izdvojena za budžet ove serije, ali procene se kreću od 100 do 200 miliona dolara. Sezona ima 12 epizoda, procena je da cena po epizodi iznosi oko 12 miliona dolara. Zašto je toliko skupa?Serija je snimana širom sveta, a prevoz ekipe je skup. Epizode su zahtevale hiljade dodataka, za snimanje su bili potrebni helikopteri i stotine automobila. Dodajte tome troškove specijalnih efekata i plaćeno osoblje pa cena počinje da ima smisla.

1.Er (1994-2009)

Donekle iznenađujuce, niko još nije zvanično slomio rekord koji je  ER postavio pre mnogo godina za najskuplju TV seriju.NBC je jos 1998 godine potrošio rekordnih 13 miliona dolara po epizodi. Sta je NBC dobio za sve to? Ne mnogo. Troškovi su uglavnom bili zbog plata najvećih zvezda-kao sto je George Clooney. NBC je bio zanrinut da će, ako izgubi ER, njen rejting opasti. Međutim, rejtin je uskoro opao, a Clooney je otišao.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.