Šta vam je sve potrebno za za PRVOMAJSKI PIKNIK

Organizovali ste prijatelje i rodbinu, obezbedili hranu i piće...Ostalo je još samo da se spakujete. Učinite to što praktičnije, kako se piknik ne bi pretvorio u tegljenje nepotrebnih, ili loše spakovanih stvari

Evo šta sve, uz hranu i piće, treba da se nađe u vašoj torbi za piknik:

1. Smrznute boce vode
Ubacite nekoliko flaša vode u zamrzivač par sati pre polaska. Voda će ostati hladna i sveža tokom dugog dana u prirodi, a čuvaće i svežinu hrane koja je, eventualno, osetljiva na više temperature.

2. Otvarač za flaše
Bilo da nosite pivo, ili vino, nemojte sebi dozvoliti da se nađete u crtanom filmu u kome imate konzervu, ali nemate otvarač. Pre polaska proverite jeste li poneli otvarač za flaše.

3. Vlažne maramice
Budući da ćete biti u prirodi, možda sa decom, ili sa ljubimcima, ponesite dovoljno vlažnih maramica. Najbolje je da odaberete antibakterijske, kako biste njima dezinfikovali ruke pre nego što posegnete za neodoljivim sendvičima ili roštiljem.

4. So
So je sitnica, ali može značajno da doprinese uživanju u hrani. Kako biste je lakše spakovali, isptraznite i operite plastični deo kinder-jajeta, i kada se osuši, napunite ga solju. Možete čak i izbušiti rupice na vrhu, za lakše soljenje hrane.

So je takođe važno imati u prirodi i u slučaju uboda insekta, jer je dobro njome posuti ozleđeno mesto.

5. Papirni ubrusi

Papirni ubrusi su multifunkcionalni, i pomoći će vam u onim situacijama u kojima vlažne maramice neće. Za početak – poslužiće umesto papirnih salveta pri jelu.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 2

6. Ćebe i podloga

Ćebe je suštinski deo piknika, pa se obično ne zaboravlja, ali je još važnije da ne zaboravite podlogu – ploču od plastike ili nekog drugog laganog materijala, koja će sprečiti da se piće ili poslužena hrana ne prevrnu i proliju.

7. Pribor za jelo i folija

Najčešće se za piknik koristi plastični pribor za jelo. Alternativa ovome, ako baš volite da se osećate potpuno kamperski, jeste pribor koji ćete napraviti od folije. Ipak, spakujte foliju kako bi vam zamenila levak, ili potrebne posudice, a pribor ponesite, kako biste poštedeli sebe traćenja vremena i neveštih pokušaja.

8. Kese

Bez kesa različite veličine ne polazite na piknik. Ponesite obavezno 2-3 veće, kako biste po završetku piknika počistili smeće za sobom i ostavili prirodu čistom.

Kako da vam SVAKI DAN bude kao ODMOR!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.