Ovo je NAJBOLJI argument za deljenje kućnih poslova

Naime, žene čiji partneri ravnopravno obavljaju kućne poslove, pokazuju znatno više veštone i elana tokom seksa, zadovoljnije su i emotivno uravnoteženije.
Savet savremenih porodica (Council of Contemporary Families), neprofitna organizacija koja se bavi pitanjima i problemima porodične dinamike, pre nekoliko dana objavio je rezultate, na osnovu kojih se vidi da su parovi koji dele SVE  poslove i obaveze sposobni da dosegnu najveće bračno i seksualno zadovoljstvo.
Novina ovih rezultata ogleda se u tome što se više ne preporučuje konvencionalna podela rada kroz podelu poslova na muške i ženske (npr. muškarac radi u garaži, dok je žena odgovorna za ručak ili posuđe).
Takođe, u odnosu na istraživanja sa početka 21. veka, mnogo veći broj parova zaista praktikuje ravnomernu i raznovrsnu podelu rada u svim kućnim poslovima – briga o vešu, sudovima, prašini, obrocima.
Nova generacija žena odrastala je pored majki koje su svu odgovornost za dom preuzimale na sebe. I upravo su one te koje su danas zaslužne za liberalizaciju odnosa u domaćinstvu.
Ovo istraživanje je pokazalo da žene muškarcima najteže prepuštaju poslove vezane za održavanje garderobe (pranje, peglanje, razvrstavanje), ali da su izuzetno zadovoljne kada sa njima podele poslove vezane za suđe, kupovinu, čišćenje i pripremu jela.

Bolji odnosi na svim poljima bračnog života nisu ovde posledica samo rasterećenosti i zadovoljstva partnerovim angažmanom, već i svesti o timskom duhu, i partnerskom pristupu svakodnevnim iskušenjima.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.