Stvari koje NE TREBA da budu u vašoj jutarnjoj rutini

Sigurni smo da imate svoju jutarnju rutinu i navike bez kojih dan ne može da vam započne. Međutim, potpuno smo ubeđeni da činite neke stvari koje ne biste trebali da radite, jer će vam bez njih, dan početi sa manje stresa. Verujte nam, zaista deluje! 

PRESTANITE DA PRITISKATE “SNOOZE” DUGME 

Priznaćemo da je lakše rećinego uraditiali uz malo vežbe, brzo ćete se odvići od ove navikeRazlog za to je jednostavan. Svaki put kada pritisnete “snooze” dugme,  vaše telo će započeti novi ciklus spavanja, koji će u svakom slučaju biti prekinut pre vremena. obzirom da će se taj ciklus završiti pre nego što se zaista završiosećaćete se umornije nego što zaista jeste. Značikako alarm zazvoniodmah na noge laganekako biste razbili pospanost. 

NEMOJTE PRAKTIKOVATI DUGA TUŠIRANJA VRELOM VODOM
Naravnostajenje pod vrelom vodom je zaista sjajnoali dugetople kupke su previše opuštajuće za rana jutraVrela voda će usporiti rad vašeg srca i u tom trenutku ćete osećati da ste spremni za dremku, a ne za naporan radni dan. Umesto toga, istuširajte se mlakom vodomna brzinu i osećaćete se puni energije i spremni za nove radne pobede. 

NEMOJTE PITI KAFU
Ne, ne treba u potpunosti da izbacite kafu. Za većinu ljudiidealno vreme za prvu kafu je nakon 9:30h ujutroAko prerano unesete kofein u organizamusporavate proizvodnju  kortizola u telukoji vas prirodno budi. 

PRESTANITE DA PROVERAVATE E-MAILOVE
Izgleda da nema štete u brzom pregledanju vaših novih poruka dok ste u krevetuali provera e-pošte pre nego što ste spremni za dan je obično gubitak vremena, a i jako je stresnoNišta nije TOLIKO hitno da ne može da sačeka sat vremenadok ne budete potpuno spremni za početak dana. 

Pogledaj i ove vesti...
1 od 3

 

PRESTANITE DA KONTROLIŠETE DRUŠTVENE MREŽE
Ono što počinje kao nevin klik na aplikaciju Instagram, pretvoriće se u sat vremena istraživanja i gledanja tuđih fotografija. Sačekajte do ručkaInstagram će još uvek biti tamoobećavamo!
 

PRESTANITE DA SE STRESIRATE OKO ODEVNIH KOMBINACIJA
Ovo možete vrlo lako predupreditiNoć pred posaoizaberite jedanumožda i dve odevne kombinacije koje želite taj dan da nosite. Na taj način sačuvaćete sebi vremeali i živceSamo se obučete i spremni ste za novi dan! 

Ako osećate snažnu ljutnju i želite da je se oslobodite

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.