Ovo su najromantičniji filmovi snimljeni u Parizu

Pružite sebi i dragim ljudima romantična putovanja u Grad svetlosti prisećajući se najboljih ljubavnih filmova snimljenih u Parizu.

1. Ameli  (Amélie)

Tužna stidljiva konobarica koja radi u malom pariskom kafiću, Ameli, dolazi do neobičnog otkrića i uviđa da se njen život drastično promenio na bolje! Od tada, Ameli se posvećuje drugima,  pomažući im da pronađu sreću na najlepše neočekivane načine! Ali hoće li ona imati hrabrosti da uradi za sebe ono što je učinila za druge?

2. Pre sumraka (Before Sunset)

Ova romantična drama deo je trilogije o dvoje umetnika, Džesi i Selin. Njih dvoje bili su stranci koji su nekoliko godina proveli u Beču. Devet godina kasnije, Džesi je napisala knjigu o susretu. Tokom svoje ubrzane evropske turneje, ponovo  sreće Selin u Parizu, gde će se desiti živopisna šetnja, ispunjena razgovorom o minutima svakodnevnog života i njihovim odnosima, a zatim o njihovim dugotrajnim osećanjima … Nastavak njihove priče vodi vas u još jednu prelepi evropsku zemlju – Grčku.

3. Francuski poljubac (French Kiss)

Francuski poljubac je romantična komedija Meg Rajan i Kevina Klajna o životu, ljubavi i krađi.
Prelepa Francuskinja Kejt leti u Pariz, odlučna da svog odbeglog verenika dobije nazad. Međutim, potpuno neočekivano nailazi na seksipilnog Francuza Luka. Samoproklamovani stručnjak „za poslove srca”, Luk obećava da će pomoći Kejt da povrati izgubljenu ljubav. Ali jedna greška odvlači ih sa zacrtane staze širom Francuske i menja ih na način o kome nikada nisu ni mogli da sanjaju.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 4

4. Ponoć u Parizu (Midnight in Paris)

Scenarista Gil, koji se u Parizu našao sa svojom neprijatnom verenicom, i njenim, još neprijatnijim roditeljima, u ponoćnoj šetnji uranja u fantastičnu mešavinu svetova i  vremenskih slojeva grada umetnosti. Tokom fantazmagoričnih noćnih putovanja boemskim Parizom dvadesetih godina prošlog veka, kakve je mogao da osmisli samo Vudi Alen, junak nailazi na Pikasa, Dalija, Hemingveja i druga poznata imena koja su obeležila umetnički život ovog grada početkom 20. veka.

5. Pariz, volim te (Paris, Je T’aime)

Omnibus posvećen najrazličitijim oblicima i vrstama ljubavi, ali i raznolikosti kvartova glavnog francuskog grada. Na filmu je radilo čak dvadeset režisera, od kojih je svako režirao po jednu (za njega karakterističnu) priču o ljubavnom susretu u jednom od 20 pariskih kvartova.

U petominutnim pričama, snimljenim u čast ljubavi i Pariza, pored ostalih igraju Bob Hoskins, Elajdža Vud, Emili Mortimer, Fani Arden, Džina Roulands, Žilijet Binoš, Nik Nolti i Vilijem Defo.

Prvih 6 meseci veze otkrivaju hoćete li uspeti kao par!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.