Testenina sa sočivom!

Ukusan i zdrav obrok za odličan početak dana!

Sastojci:

100g sočiva

2dl supe od kocke

1 manja glavica crnog lka

2 čena belog luka

1 kašika ulja

300g mlevenog junećeg mesa

so

biber

400 g oljuštenog paradajza i konzerve

100 g kukuruznog šećerca iz konzerve

Pogledaj i ove vesti...

Hladni potaž

1 od 245

malo tabasko sosa

1 kašičica origana

400 g testenine

Priprema:

Prethodno potopljeno sočivo skuvati u posoljenoj vodi, pa ga ocediti.

Na ulju prodinstati crni luk sečen na kockice, dodati izgnječeni beli luk, mleveno meso i pržiti – dok meso ne pobeli.

Dodati sočivo, naliti supom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Paradajz iseći na kockice na kukuruz ocediti, pa oba dodati mesu, zajedno sa sokom od paradajza.

Prokuvati, a zatim kuvati na laganoj vatri – da se dobije gust sos.

Začiniti tabaskom i – neposredno pre serviranja – origanom.

Skuvati testeninu u posoljenoj vodi, pa je ocediti i servirati sa sosom od sočiva.

PRIJATNO!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.