Kako da napravite SAVRŠEN PRELIV za salatu

Dresing, ili preliv za salatu ima veoma važnu ulogu u obogaćivanju ukusa svake salate. Saznajte ukusne detalje i jednostavan recept pa sami napravite dresing kao pravi Šef.

Osnovni sastojak dobrog dresinga je ulje, koje bi uvek trebalo da bude maslinovo
ulje vrhunskog kvaliteta.

Preliv Vinegret (Vinaigrette) obično se koristi za salate od zelenog povrća i
mešane salate (salate s testeninom, mahunarkama i povrćem), dok topao preliv daje
bogat ukus piletini, mesu, ribi i kuvanom povrću.

Kad se ulje i sirće mešaju, jedno treba da dopunjuje drugo svojim ukusom.
Uz bogatu teksturu ekstradevičanskog maslinovog ulja savršeno se slaže
balzamsko sirće. Sa drugim vrstama ulja kao što su ona od orašastih plodova,
možete da eksperimentišete sa voćnim sirćetom. Klasičan preliv za salatu, tradicionalno se pravi od jednog dela sirćeta i tri dela ulja.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 37

Da bi se sastojci ravnomerno izmešali, trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi.

Kako se pravi Vinegret dresing:

Sipajte u posudu 2 supene kašike sirćeta, 1 kafenu kašičicu senfa, so i malo sveže
samlevenog bibera. Dobro izmešajte žicom pa dodajte 6 supenih kašika ulja, pa
ponovo mešajte dok se sastojci lepo povežu.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.