HRSKAVA PILETINA SA SOSOM OD MEDA I SENFA

Mekano pileće belo meso, u neobičnoj marinadi zavešće sva vaša čula, a ukoliko ovo budete spremali za svoje goste budite sigurni da će ga očekivati na stolu svaki narednim put.

 

Sastojci:
• 2 šnicle belog mesa
• 100 ml meda
• 100 ml senfa
• 2 čena belog luka
• 2 jajeta
• brašno, prezle
• so, biber (po želji)

Pogledaj i ove vesti...
1 od 51

Priprema:
Meso iseći na kockice.
Napraviti marinadu: Pomešati med, senf i sitno iseckan beli luk. Staviti iseckano meso i prelitimarinadom. Dobro promešati, da bi sve meso bilo u marinadi. Ostaviti da se marinira pola sata ili duže.

Ako ostavljate duže, stavite ga u frižider.

Zagrejati rernu na 200°C. U jednu posudu sipati brašno i dodati malo soli, u drugoj umutiti jaja i u trećusipati prezle. Kockice mesa prvo uvaljati u brašno. Dobro protresti, da sav višak brašna spadne. Potom staviti u jaja, pa u prezle. Meso ređati na pleh obložen papirom za pečenje, i peći oko 20-ak min ili dok ne
dobije finu zlatnu boji i postane hrskavo.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.