Vikend ručak: NJOKE SA ČETIRI VRSTE SIRA

Vikend ručak treba da bude lagan i jednostavan. Baš takav je i ovaj recept.

Sastojci:

1 kg njoka

500 ml neutralne pavlake

70 g tvrdog, žutog sira

70 g mocarele

70 g parmezana

30 g gorgonzole

2 jajeta

1 puna supena kašika brašna

Pogledaj i ove vesti...

Recept dana: ZAPEČENE ĆUFTE OD GRIZA

RESTOVANI KROMPIR

1 od 55

2 supene kašike prezle

So i biber

Priprema:

Njoke skuvajte na uobičajen način i sipajte ih u posudu u kojoj ćete ih kasnije zapeći.

Pavlaku i sireve sipajte u šerpu i na tihoj vatri kuvajte dok se sirevi ne istope. Sve vreme mešajte. U šoljici sa malo vode izmešajte brašno pa ga dodajte u sireve i začinite solju i biberom po ukusu.  

Viljuškom umutite jaja pa i njih sipajte u sos. Izmešajte.

Sos prelijte preko njoka i pospite prezlom.

Rernu zagrejte na 220 C, stavite njoke pa smanjite temperaturu na 200 C.

Pecite desetak minuta.

Dekorišite peršunom i poslužite sa sezonskom salatom.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.