Napravite zimnicu! PINĐUR

Ništa lepše od domaće zimnice. Možda treba više vremena, ali vredi.

Sastojci:

7kg crvenih paprika

4kg paradajza

7,5 dl ulja

so

glavica belog luka

veza peršunovog lista

2 kašike sirćeta

3 šoljice vinskog sirćeta

PRIPREMA:

Opran paradajz staviti u tepsiju u uspeći u rerni. Ohlađen paradajz oljuštiti, iseckati i staviti u šerpu da se ukuva do gustine pekmeza.

Paprike ispeći, očistiti, ocediti i iseckati na sitne komade. Spojiti sa paradajzom. Pržiti dok se masa ne zgusne. U toku prženja dodati ulje, kašiku šećera, sirće, iseckan veli luk i peršun.

Puniti tople tegle i staviti u toplu rernu da uhvati koricu.

Zavisno od ukusa, u pinđur moćete dodati malo iseckanih feferona.

I možete uživati cele zime!

 

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.