Piletina u sosu od SENFA I MEDA!

Naizgled nespojivo, a zapravo neverovatno ukusno.

Mekano pileće belo meso, u neobičnoj marinadi zavešće sva vaša čula, a ukoliko ovo budete spremali za svoje goste budite sigurni da će ga očekivati na stolu svaki naredni put.

Sastojci:

2 šnicle belog mesa
100 ml meda
100 ml senfa

2 čena belog luka
2 jajeta

brašno, prezle

so, biber (po želji)
Pogledaj i ove vesti...
1 od 53
Priprema:
 

Meso iseći na kockice.

Napraviti marinadu: Pomešati  med, senf i sitno iseckan beli luk. Staviti iseckano meso i preliti marinadom. Dobro promešati, da bi sve meso bilo u marinadi. Ostaviti da se marinira pola sata ili duže. Ako ostavljate duže, stavite ga u frižider.
Zagrejati rernu na 200°C.  U jednu posudu sipati brašno i dodati malo soli, u drugoj umutiti jaja i u treću sipati prezle. Kockice mesa prvo uvaljati u brašno. Dobro protresti, da sav višak brašna spadne. Potom staviti u jaja, pa u prezle.
Meso ređati na pleh obložen papirom za pečenje, i peći oko 20-ak min ili dok ne dobije finu zlatnu boji i postane hrskavo.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.