Recept dana – ŠARENI PREBRANAC

Osim što je izuzetno ukusno, ovo jelo je izvrsno za dekorisanje trpeze.

Sastojci:

  • 250 g belog pasulja
  • 200 g šarenog pasulja
  • 150 g crnog pasulja
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 g dimljene slanine
  • 5 glavica crvenog luka
  • dve kašike ulja
  • so, biber, kim i mirođija, po ukusu

Priprema:

Pasulj potopite uveče i sutradan ga skuvajte i procedite.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 290

Iseckajte luk na kockice i ispržite, pa dodajte iseckanu slaninu i meso.

Začinite i lepo propržite.

Izmešajte pasulj sa prženim mesom i sipajte u nauljenu posudu za pečenje.

Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.