Recept dana – MUSAKA OD KISELOG KUPUSA

Zvuči neobično? Zapravo je - izuzetno ukusna!

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa (ribanac)
  • 4 šargarepe
  • 4 glavice crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 šoljica pirinča
  • 1 šoljica sirovog suncokreta
  • 2 kašike brašna
  • 2 lovorova lista
  • ulje, biber i aleva paprika
Pogledaj i ove vesti...
1 od 231

Priprema:

U šerpu stavite ribanac neka vri na laganoj vatri petnaestak minuta.
Mešajte da ne zagori.
Na ulju ispržite seckani crni luk, narendanu šargarepu, pa dodajte šaminjone i pirinač.
Dodajte so, biber, brašno, alevu papriku i suncokret, a zatim dodajte meso i još malo propržite.
U nauljenu posudu za pečenje stavite pola kupusa, zatim dodajte fil pa, pa ostatak kupusa.
Dodajte lovor.
Pecite u zagrejanoj rerni pokriveno folijom oko pola sata, pa otkrijte još pola sata da se lepo zapeče.
Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.