Kako se pravi LIMUN TORTA

Ova slojevita, aromatična poslastica, bogata vitaminima, idealna je za hladne zimske dane!

Sastojci:

za koru
  • 400 g brašna
  • 250 g šećera
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 350 ml vode
  • isceđen sok jednog limuna
za fil
  • 4 dl vode
  • sok od jednog limuna
  • 1 puding od limuna
  • 3 kašike šećera
  • 100 g mlevenih lešnika
za premazivanje
  • džem po želji
za posipanje
Pogledaj i ove vesti...

Pitice italiano

1 od 249
  •  50 g mlevenog lešnika
  •  2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Umutite vodu i šećer, da se rastopi, pa dodajte ulje i limunov sok.

Zamesite ovo sa brašnom i praškom za pecivo i pecite u kalupu koji ste obložili papirom za pečenje.

Kada se torta ohladi, presecite je na pola, da dobijete dve kore.

Za fil skuvajte puding u vodi sa šećerom i limunovim sokom, pa malo prohladite i pomešajte sa mlevenim lešnicima.

Koru premažite džemom po želji, pa isfilujte filom i odozgo stavite drugu koru.

Premažite ponovo džemom i posolite mlevenim lešnicima, pomešanim sa malo šećera u prahu.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.