Kako se pravi SRPSKA LENJA PITA

Šta je lepše za snežne dane od kombinacije JABUKE I CIMETA!

Sastojci:

  • 1 margarin
  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • 250 g brašna
za fil
  • 50 g suvog grožđa
  • 4 veče kisele jabuke
  • 1 šolja mlevenih oraha
  • cimet i šećer

Priprema:

Umutite margarin sa sirćetom da smesa postane penasta, pa zamesite sa brašnom.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 258

Testo stavite u frižider nekoliko sati ili ostavite da prenoći.

Narendajte jabuke pomešajte sa ostalim sastojcima.

Testo podelite na pola, pa polovinu istanjite oklagijom veličine pleha.

Stavite u nauljen i brašnom posut pleh, pa sipajte fil odozgo.

Na isti način stavite razvijenu drugu polovinu testa.

Pecite četrdesetak minuta na 180 stepeni. 

Prijatno!

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.