Pariski kolač sa čokoladnim kremom

Uživajte uz ovu francusku poslasticu.

Sastojci:

Za testo: 

  • 100 g maslaca
  • 15 g brašna
  • 4 jajeta
  • 2 kašike šećernog sirupa

Za krem:

Pogledaj i ove vesti...

Brzi kolač

1 od 11
  • 50 g maslaca
  • 50 g istopljene čokolade
  • 2 dl pavlake za mućenje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 40 g kakao praha

Priprema:

  1. Pripremite prvo krem. Rastopite čokoladu. Umutite šlag od pavlake. U posebnoj posudi mutite maslac, dodajte rastopljenu i prohlađenu čokoladu i mutite da dobijete penastu masu. Postepeno dodajte umućen šlag.
  2. Stavite u posudu maslac sa 30 cl vode i 2 kašike sirupa od šećera. Kad počne da vri, dodajte najednom brašno i kuvajte oko minut, dva uz neprekidno mešanje. Uklonite sa štednjaka i ostavite da se prohladi.
  3. U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mućenje. Napravite od papira za pečenjeokrugao disk prečnika 20 cm. Namažite ga maslacem ina ivice slažite na svaka 2 cm po jednu kašičicu testa. Pecite u rerni  zagrejanoj na 210 stepeni, 30 minuta. U rernu pre ubacivanja kolača stavite malu šerpu vrele vode. Prvih 20 minuta ne otvarajte rernu.
  4. Ostavite testo da se malo prohladi, pažljivo ga odvojte od papira, ali ne i međusobno. Presecite venac vodoravno oštrim nožem i filujte pripremljenim kremom. Pospite gotov kolač prah šećerom.

Poslastica za sva vremena – RAFAELO KUGLICE

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.