Recept dana: ĆEVAPI SA NARANDŽOM

Zvuči zanimljivo? Morate ih probati već danas!

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 100 g pančete
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike soka od narandže
  • so
  • biber
  • ulje
za sos
  • 1 kašika gustina
  • sok od jedne narandže

Priprema:

Meso posolite i pobiberite.

Dodajte jaje i brašno i dobro umesite, pa pravite ćevape.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 301

Svaki ćevap umotajte u traku pančete i zakačite čačkalicom.

Ćevape pržite na ulju tako da porumene sa svih strana, pa sipajte vino i pustite neka se dinstaju dok ne uvri sva tečnost.

Prelijte sokom od narandže i dinstajte još nekoliko minuta.

Zatim izvadite ćevape iz tiganja. 

Sok od narandže pomešajte sa gustinom, sipajte u tiganj u kome su se pržili ćevapi i kuvajte uz mešanje tako da se sos zgusne.

Servirajte ćevape i prelijte sosem.

Prijatno!

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.