Ručak od morske ribe

Znate li kako se najlakše priprema morska riba? Ovo je recept koji obično slede iskusne domaćice:

Sastojci:

  • 1 kg morske ribe
  • 1/2 kg crvenog luka
  • 2,5 dl maslinovog ulja
  • začin
  • list celera i peršuna
  • sok od 1 limuna

Priprema:

Luk isecite i prokuvajte u vodi sa 2 kašike maslinovog ulja.
Ribu isecite na komade debljine 2 cm i poređajte u plitku šerpu, pazeći da ne stavljate parče preko parčeta, pa posolite.
Prokuvani luk izblendirajte, začinite i prelijte preko ribe.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 288
Dodajte vode taman toliko da prekrije ribu.
Dinstajte na jakoj vatri dvadesetak minuta, a pred kraj sipajte ostatak maslinovog ulja.
Posolite seckanim listom celera i dinstajte dok riba ne omekša.
Na kraju prelijte sokom od limuna i posolite seckanim peršunom.

Prijatno!

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.