SOČNE pileće šnicle

Na ovaj način možete pripremiti šnicle od bilo kog mesa.

Sastojci

 

700 gr belog pilećeg mesa

4 krompira

2 jaja

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

2 kašike majoneza

2 kašike kisele pavlake

3 kašike brašna

2 kašike seckanog peršuna

so, mleveni biber

Pogledaj i ove vesti...
1 od 98

ulje

200 ml pavlake za kuvanje

crni luk

Način pripreme

Belo pileće meso iseći na šnicle, tučkom ih malo izlupati posoliti i pobiberiti.

Krompir oguliti i izrendati, crni luk sitno iseckati, beli luk protisnuti na spravicu za beli luk.

Dodati, jaja, majonez, kiselu pavlaku, seckani peršun, brašno, so i mleveni biber.

Sve izmešati da se sjedini.

Šnicle uvaljivati u ovu smesu i pržiti na zagrejanom ulju sa jedne i druge strane da dobije zlatno braon boju.

Tako pržene šnicle poredjati u posudu za pećenje, preliti sa 200 ml pavlake za kuvanje i peći na 200 stepeni 10 minuta. Posuti seckanim lukom vlašcem.

Služiti uz salatu.

 

PRIJATNO

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.