ŠTRUDLA SA DžEMOM

Ova poslastica je mekana i slasna čak i dan nakon pravljenja!

SASTOJCI:

500 g brašna (tip 500)

250 ml mleka

100 ml ulja

jajeta

1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)

1/2 kašičice soli

Pogledaj i ove vesti...
1 od 62

5 kašičice šećera

Dzem po izboru

Za premazivanje:

1 jaje

nekoliko kapi ulja

PRIPREMA:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta.

U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.  Sjedinjeno testo mesiti još malo na  pobrašnjanoj podlozi.

 Testo podeliti na dva dela, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.
Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja.
Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. 
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.
Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.