Domaći recept: Boranija sa junetinom

Sastojci:

  • 1 kg boranije
  • 400 g junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • malo svežih listova celera
  • suvi biljni začin
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica slatke paprike
  • ulje, so
Pogledaj i ove vesti...
1 od 11

Priprema:

Iseckan luk propržiti na malo ulja, pa dodajte junetinu isečenu na kocke. Začinite suvim, biljnim začinom, solju i biberom, propržite te dinstajte dvadesetak minuta postepeno dolivajući vodu. Kad meso omekša, dodajte očišćenu boraniju, celerov list, začinsku papriku i sok od paradajza. Naspite vode toliko da sve ogrezne, poklopite, pa smanjite temperaturu i krčkajte oko jedan sat.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.