Recept dana: PILETINA NA KAJMAKU

Obradujte sebe i drage osobe neodoljivom piletinom na kajmaku.

Sastojci:

    • 2 batka i karabatka i jedno belo meso
    • 1 kašika masti
    • 50 g maslaca
    • 1 kašika oštrog brašna
    • 150 g mladog kajmaka
    • 3 kašike kisele pavlake
    • sok od  pola limuna
    • so

Priprema:

Odvojte batke od karabataka, a belo meso isecite na komade.

Dobro zagrejte mast i stavite meso da se prži.

Okrećite, tako da promeni boju sa svih strana.

Dodajte pomalo vode i poklopljeno dinstajte dok meso ne omekša.

Pogledaj i ove vesti...

Pitice italiano

1 od 297

Povremeno promešajte i dodajte vodu.

Kad je meso gotovo, u drugoj posudi otopite maslac i dodajte brašno, pa lagano propržite.

Zatim dodajte kajmak, pavlaku i sok od limuna.

U to sipajte piletinu zajedno sa sokom u kome se pržilo meso.

Posolte po ukusu.

Prijatno!

                       

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.