Kulinarski izazov – SOČNE TELEĆE ŠNICLE

Kada znate kako da ih napravite, one su zaista specijalitet kuće!

Sastojci:

  • ½ kg teletine
  • 100 g brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike senfa
  • 1 kocka za supu
  • 2 žumanceta
  • 100 g kisele pavlake
  • so, začin i ulje za prženje

Priprema:

Meso isecite za šnicle, pa ih malo izlupajte, začinite i jednu stranu uvaljajte u brašno.

U šerpu stavite ulje i naseckani crni luk. Kada ga malo propržite, dodajte šnicle tako da na luk dođe ona strana koja je uvaljana u brašno. 

Pogledaj i ove vesti...
1 od 289

Kada šnicle malo porumene, dodajte senf i malo nastrugane kore limuna (koji ste prethodno dobro oprali).

Nalijte supom tako da šnicle budu u tečnosti, poklopite i pustite da se dinstaju na laganoj vatri. 

Kada šnicle omekšaju, izvadite ih na tanjir, a u šerpu dodajte pavlaku.

Promešajte, dodajte žumanca, lagano promešajte i kad provri, vratite šnicle u umak.

Prijatno!

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.