KARFIOL U BELOM SOSU

Ukusan ručak, sjajan i kao prilog mesu.

Sastojci:

1 kg karfiola

1 kašika suvog začina

oko 100 ml ulja

2 kašike brašna

500 ml mleka

voda po potrebi ( objašnjeno u receptu )

malo sušenog peršunovog lista

dimljeni sir  ili kačkavalj

Priprema:

Karfiol očistiti pa iseći na buketiće.

Staviti u lonac sa vodom i kuvati na srednjoj vatri nekih 15 minuta, da bude skoro kuvan.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 84

Ocediti karfiol i ostaviti da se prohladi.

U drugoj šerpi zagrejati ulje pa dodati brašno i mešati da se malo uprži. Da dobije žućkastu boju.

Zatim naliti mleko i mešati.

Sipati po malo vode uz mešanje da se dobije masa nijansu gušća od jogurta.

Skloniti sa vatre, dodati suvi začin i peršunov list i može malo bibera po ukusu.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

U tepsiju poslagati karfiol, jedan do drugog, trebalo bi da je puna tepsija.

Preliti sosom svuda ravnomerno.

Staviti u rernu na 15 minuta.

Posle 15 minuta posuti rendanim sirom i vratiti u rernu još 15 minuta.

Poslužiti toplo.

PRIJATNO!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.