Ukusna čorba od džigerice

Ova čorbica izuzetno je zdrava, i idealan je izbor za večeru.

Sastojci:

  • 100 g  teleće ili juneće džigerice
  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 ½ l vode
  • 1 kocka za supu
  • 1 kašika rendanog sira
  • so
  • seckani peršun

Priprema:

Džigericu operite, odstranite žilice i iseckajte na kockice.

Na zagrejanom ulju ispržite sitno seckan crni luk, pa dodajte džigericu i zajedno dinstajte uz mešanje desetak  minuta.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 271

U drugi sud stavite vodu, posolite, pa kad provri, dodajte pirinač i kuvajte ga petnaestak minuta.

Kada pirinač omekša, dodajte kockicu za supu i dinstanu džigericu.

Dodajte malo bibera, ako je potrebno posolite, i kuvajte još petnaestak minuta.

Kada je čorba gotova, dodajte seckani peršun i rendani sir, pa poslužite.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.