ČORBA OD SUVOG MESA

Zanimljiv izbor za večeru.

Sastojci:

  • 1/2 kg suvog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 peršun
  • ½ celera
  • 1 paškanat
  • 3 kašine kuvanog paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika začina
  • 1 dl kisele pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike

Priprema:

Suvo meso operite u mlakoj vodi, pa stavite u lonac i nalijte hladnom vodom.

Kuvajte dok meso ne omekša.

Ako je potrebno, dodajte vodu.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 269

Kada meso omekša, dodajte očišćenu celu glavicu crnog luka i sve povrće, isečeno na kocke, i kuvajte dok sve ne bude kuvano.

Kad je čorba gotova, izvadite meso u drugi sud, a u čorbu dodajte paradajz i beli luk.

Ostavite neka vri još nekoliko minuta, pa povrće izmiksajte štapnim miksetom ili ga ispasirajte viljuškomi i sve vratite u lonac.

U pavlaku dodajte brašno i alevu papriku, dobro izmešajte i sipajte u čorbu koja vri.

Promešajte i pustite neka vri još nekoliko minuta.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.