TIKVICE U PARADAJZ SOSU

Ovo zdravo, lagano i neobično jelo odlično je za ručak i večeru.

Sastojci:

  • 2 kg tikvica
  • 1 kašika masti
  • 2 kašike brašna
  • 1 kockica za supu
  • 1 čaša pasiranog paradajza
  • 1 kisela pavlaka

Priprema:

Tikvice oljuštite i narendajte.

Malo posolite i ostavite da stoje jedan sat, da puste tečnost.

U sud u koji ćete kuvati jelo stavite mast i brašno.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 300

Lagano ga propržite, da ne zagori, pa stavite oceđene tikvice i sve propržite mešajući.

U tikvice sipajte vodu u kojoj ste rastopili kockicu za supu, pa pustite na laganoj vatri neka vri dok se tikvice ne skuvaju.

Dodajte paradajz i ostavite da vri još nekoliko minuta.

Nemojte sipati puno vode jer i tikvice puštaju vodu.

Pre služenja u jelo dodajte malo kisele pavlake.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.