Krem čorba od ŠARGAREPE

Lagana večera puna vitamina!

2 čena belog luka

1 komadić đumbira

5 većeih šargarepa

50 ml maslinovog ulja

po želji kiselo mleko, kisela pavlaka ili neutralna pavlaka

po ukusu soli, bibera i ostalih začina

Pogledaj i ove vesti...
1 od 64

Priprema:

Šargarepu očistiti i iseći na kolutove ili izrendati. Beli luk i đumbir očistiti i iseći na listiće (imajte u vidu da đumbir ima jak ukus, kada budete određivali količinu). U šerpu sipati maslinovo ulje, zagrejati, pa dodati beli luk i đumbir. Pržiti kratko, tek da pusti aromu i sve vreme mešati.

Dodati šargarepu i sipati malo vode. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se dinsta dok ne omekša. Po potrebi dolivati vode.

Kada je povrće lepo omekšalo, usitniti ga štapnim mikserom ili u blenderu. Dodati još malo vode (po želji). Vratiti na šporet, dodati soli i bibera po ukusu i kuvati dok ne provri. Umešati kiselu pavlaku, kiselo mleko ili neutralnu pavlaku (po želji), pa krčakati još malo.

Služiti toplo.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.