Recept dana – BORANIJA SA JAJIMA

Izvanredna kao lagan obrok za tople dane. Ukusna i topla i hladna.

Sastojci:

1 kg boranije

3 kašike maslinovog ulja

2 glavice crnog luka

1 kašika brašna

1 kašičica aleve paprike

4 jajeta

½ l mleka

Pogledaj i ove vesti...

Neodoljiva slana pogača

1 od 201

Priprema;

Boraniju operite i isecite na polovine.

U šerpu stavite 2 kašike ulja i iseckan crni luk, dodajte boraniju, pa dinstajte uz dodavanje vrele vode dok boranija ne omekša.

U đjuveč stavite 1 kašiku ulja i brašno, pa ispržite da bude rumeno.

Dodajte alevu papriku, sve promešajte i sipajte proceđenu boraniju.

Posebno umutite jaja,  dodajte mleko, posolite i sipajte preko boranije.

Stavite đuveč u rernu i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Prijatno!

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.