Gurmanski zalogaji

Sastojci:

250 g mlevenog goveđeg mesa

200 g dimljene slanine

250 g paštete

1 glavica luka

3 kašike prezle

1 jaje

2 kašike ljutog kečapa

ulje, biber, so

 

Priprema:

U zagrejanom ulju pržimo sitno iseckan luk. Kada omekša, dodamo seckanu slaninu. Promešamo. Kada slanina porumeni, dodamo mleveno meso. Kada se meso isprži, sklonimo sa šporeta i dodamo jaje, prezle, kečap i paštetu. Promešamo i sadržaj prespemo u nauljen pravougaoni kalup. Pečemo 40 minuta na 250 stepeni. Dobijeni specijalitet sečemo na parčad.

Dekoracija:

Listove zelene salate sitno iseckamo i stavimo na činiju za serviranje. Serviramo zalogaje, između kojih stavimo parčiće rotkvice. Na svaki zalogajčić stavimo mali konzervirani luk i malo mirođije.

Meksičke prženice u ljutom sosu za doručak

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.