Uvek popularna: TARABA TORTA

Vrema za pripremu oko sat vremena

Sastojci:

  • 15-18 piškota
  • 200 ml mleka
  • 2 kesice šlaga
  • 3 jaja
  • 175 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 50 g žele bombona

Priprema:

Čokoladu izlomimo na parčad i istopimo na pari. Mikserom mutimo puter i šećer u prahu. Polupamo jaja i odvojimo žumanca i belanca. U sud sa žumancima dodamo puter i mutimo mikserom. Dodamo rastopljenu i ohlađenu čokoladu. I belanca izmutimo mikserom, padodamo u sud sa žumancima i čokoladom. Sjedinimo sastojke.

Unutrašnjost kalupa obložimo najlonskom folijom. Piškote potopimo u 200 ml mleka i njima obložimo celu unutrašnjost kalupa. Sipamo fil. Gornju površinu kalupa zatvorimo aluminijumskom folijom i ostavimo da se ohladi 30 minuta.

Mikserom mutimo 200 ml mleka i prašak za šlag. Odstranimo foliju i prevrnemo tortu na činiju. Šlagomnapunimo špric i ukrasimo celu tortu. Ukrašavamo parčićima žele bombona.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.