RECEPT DANA: Boranija sa piletinom iz rerne

Sastojci:

  • 1/2 kg boranije
  • 1/2 kg pilećeg filea
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 250 g krompira
  • 250 g šargarepe
  • 1/2 celera
  • 2 paradajza
  • 1 paprika
  • 1 manja tikvica
  • maslinovo ulje, bosiljak, peršun, ruzmarin
  • so, biber

Priprema:

Boraniju i sve ostalo povrće operite, očistite i isecite na krupne komade. Piletinu takođe isecite na krupne kocke. U posudu u kojoj ćete kuvatisipajte maslinovo ulje, ubacite isečeno povrće i piletinu, sve posolite, pobiberite i zalijte sa otprilike dva decilitra vode. Poklopljenu posudu stavite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni i ostavite da krčka oko sat vremena.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.