MUSAKA OD ZELJA

Došlo je proleće, a sa njime i zeleniš na našoj trpezi. Iskoristimo to maksimalno!

Sastojci

1 manja glavica crnog luka
2-3 kašike ulja
300g mlevenog mesa
120g  pirinča
so, biber i začini po želji
30 listova zelja

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...

Recept dana: Gurmanska musaka

1 od 88

Sitno iseckati crni luk, pa ga propržiti na zagrejanom ulju. Dodati mleveno meso, pa pržiti dok sasvim ne promeni boju (posvetli) i voda koju meso pusti ne uvri. Dodati pirinač, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu.

U dubokom plehu ređajte prvo lišće zelja, a potom meso i tako sve dok ne istrošite i fil i lišće.

Na kraju zalijte sa vodom, da ogrezne i stavite da se peče u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 20 minuta.

Poslužite uz kiselo mleko ili pavlaku.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.