Sočni kolač od jabuke

Sastojci:

  • 300 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • pola limuna
  • 1 kg jabuka
  • 250 g keksa
  • 1 puding od vanile
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 250 g šlag pene

Priprema:

U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i oceđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite da provri. U vruću vodu stavite oljuštene i sitno narendane jabuke. Ostavite da kuva na srednjoj vatri desetak minuta. U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovinu keksa da prekrije celo dno.

U 100 ml vode dobro razmutite puding od vanile, pa umešajte u kuvane jabuke i dodajte cimet. Nastavite da kuvate još minut. Ovako toplu smesu, odnosno njenu polovinu ulijte u kalup preko keksa, poravnajte pa naslažite ostatak keksa i prelijte ostatkom smese. Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite da se dobro ohladi. Šlag penu dobro izmešajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač stavite u frižider da stoji 2 sata.

Mekani kolač sa jabukama i grizom

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.