Zapečeni punjeni luk

Sastojci:

  • 8 glavica luka
  • 500 g mlevene junetine
  • 20 g pirinča
  • 1 dl ulja
  • kašika brašna
  • 100 g kajmaka
  • kašika pirea od paradajza
  • sirće
  • mlevena crvena paprika
  • so, biber, peršun

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...
1 od 6

Očistite glavicu lika od ljuske, pa ih kuvajte u vodi sa sirćetomoko pet minuta.

Nožem odsecite vrh i ostavite da se malo ohladi. Izvlačite slojeve luka u komadima ili izdubite kašikom sredinu. Pomešajte mleveno meso, pirinač, so, biber i kašičicu seckanog peršuna. Smesom punite glavicu crnog luka i nadevene složite u pleh za pečenje. Na ulju propržite brašno. Kad se zažuti, dodajte pire od paradajza, mlevenu papriku i kajmak, pa podlijte sa malo vode. Prelijte preko pujenog luka i pecite na 150 stepeni oko 40 minuta. Posudu tokom pečenja lagano protresite. Pred kraj popskajte sa malo limunovog soka.

Upoznajte čari tajlandske kuhinje: PAD TAI

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.