POSNE BAJADERE

Bajadera je vanvremenski slatkiš, kome retko ko ume da odoli. Ova posna varijanta jednako je ukusna.

Sastojci:

200 g šećera

150 ml vode

125 g posnog margarina

100 g kakao krem table

150 g kikirikija

200 g posnog keksa

Glazura:

150 g kakao krem table

3 kašike ulja

Pogledaj i ove vesti...

Rolat s orasima

Poslastica sa višnjama

1 od 29

Priprema:

Propržiti kikiriki.

Staviti u  tiganj kikiriki pa na ga na srednjoj vatri  malo propržiti, nekih 15 minuta uz mešanje.

Ostaviti da se ohladi pa ga u blanderu samleti, ne u prah, već malo krupnije. Da ima komadića.

Pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru da provri.

Kad provri ostaviti još malo da krčka, ne duže od minut, pa dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu, te mešati dok se ne otope.

Skloniti sa vatre pa dodati seckani kikiriki i keks, koji ste pola samleli, a pola sitno nalomili.

Sve sjediniti, treba da je gustine kao kada se kuva puding.

Rasporediti u pleh, koji je obložen pek papirom. Rukom poravnjajte smesu.

Ostaviti malo da odstoji pa napraviti glazuru. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti i posuti kikirikijem.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.