Mladi krompirići sa lukom i tikvicama

Sastojci:

  • 1 kg mladih krompirića
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica mladog belog luka
  • 1 tikvica
  • 2-3 kašike ulja
  • bosiljak, origano
  • so, biber

Priprema:

Očišćene i oprane krompire staviti u duboku šerpu, posolite i sipajte vrelu vodu. Šerpu sa krompirom stavite na ringlu i kada voda provri kuvajte na srednjoj temperaturi deset minuta.

Nakon toga, ocedite vodu i ostavite krompiriće da se prosuše. Očistite i operite mladi luk, a oprane tikvice iseckajte na kockice približno iste veličine kao što je krompir. U tepsiju obloženu papirom za pečenje stavite sve povrće. Pobiberite, prelijte uljem i dodajte začine po želji, pa izmešajte. Tepsiju sa krompirom

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.