Uskršnji delikates: Rolovana prasetina

Sastojci:

  • 2 filea svinjska
  • 120-150 g pršute

Fil:

  • 30 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 50 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • 5 mariniranih maslina
  • 1 kašičica pinjola
  • 1 kašićica peršuna
  • bosiljak, žalfija
  • 2 kašičice senfa
  • so, začni
  • prezli
  • 1 čaša prezli
  • jaje
  • 2 kisele jabuke

Priprema:

File očistiti, osušiti i seći po dužini kao šniclu. Čekićem izlupati meso , začiniti solju, premazati začinima. Na maslacu propržiti luk, slaninu i ohladite. Iseckati sveže začine, dodati prepžene pinjole, prezle, umućeno jaje i začine. Dodati ohlađeni luk i slaninu. Sve umešati i masom premazati meso. Urolajte kao rolat. Obmotajte meso pršutom ili slaninom i stavite u pleh za pečenje, kriške jabuka postavite okolo.

RECEPT DANA: Rolat od mlevenog telećeg mesa

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.