RECEPT DANA: Pečeni jagnjeći but

Sastojci:

  • 1 jagnjeći but
  • 1 glavica crnog luka
  • pola kašike majčine dušice
  • 3 lovorova lista
  • 2 češnja belog luka
  • 1 pileća supa
  • 50 g putera
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 3 šargarepe
  • 300 ml belog vina
  • 150 g dmljenih pilećih grudi
  • ulje, so, biber

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...
1 od 17

U šerpu na šporetu sipamo 1 l vode i dodamo kocku za supu. Jagnjeći but posolimo i pobiberimo. Satarom odsečemo kost. U tepsiju na šporetu sipamo ulje i stavimo but da se prži. Za vreme prženja but okrećemo. Glavicu crnog luka isečemo na polukrugove, šargarepe na krugove, beli luk na parčad, pileće grudina kocke i sve to stavimo na tepsiju. Zatim u tepsiju sipamo supu, dodamo puter i začinimo majčinom dušicom. Dodamo paradajz pire razređen sa 100 ml vode, belo vino, pobiberimo i posolimo. Tepsiju stavimo u rernu i pečemo 3 sata na 200 stepeni.

RECEPT DANA: Jagnjetina u mleku

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.