Đuveč od šampinjona, paprika i tikvica

POTREBNO: 400g braon šampinjona, 3 velike paprike (žuta, crvena, zelena), 2 manje tikvice, 1 glavica luka, 500g paradajza, 3 grančice svežeg bosiljka, 200g kačkavalja, 2-3 kašike ulja, sušeni origano, so, biber.

PRIPREMA: Očistite i operite paprike i tikvice pa narežite na veće komade. Šampinjone kratko operite i prepolovite ili narežite na 4 dela ukoliko su veći. Luk oljuštite i sitnije naseckajte. Zagrejte ulje i propržite pečurke na jačoj vatri uz okretanje. Kada su gotove, izvadite ih iz šerpe, pa propržite luk, tikvice i paprike uz mešanje. Dodajte pečurke i oljušteni i usitnjeni paradajz. Začinite origanom, solju i biberom. Kada prokuva, ostavite da krčka još pet minuta. Povremeno promešajte. Operite bosiljak, isecite ga na šire trakice i dodaje povrću, sve promešajte, pa ulijete u namašćenu vatrostalnu posudu. Preko povrća narendajte kačkavalj. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 3

RECEPT DANA: Pečeni jagnjeći but

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.