Zapečeni spanać sa sirom

Sastojci:

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 3 dl toplog mleka
  • 20 dg rendanog sira
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • kašičica soli
  • biber, muskatni orah

Priprema:

Oprati dobro sveži spanać. Umesto svežeg može da se koristi i smrznuti spanać. Staviti u ključalu vodu da se kuva samo tri minuta. Spanać ocediti i u međuvremenu u posebnoj posudi rastopiti maslac, dodati brašno i mleko (bešamel sos). Dodati so, biber, muskatni orah kao opciju i kuvati oko 5 minuta (treba da bude jednolična masa bez grudvica) uz stalno mešanje. U posudu za pečenje izmešati zajedno spanać, bešameli dodati 20 dg rendanog sira. Po želj može da se doda malo parmezana. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.

Rolat sa pečurkama i piletinom

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.