Italijanska KISELA ČORBA

Leto nam je iza ćoška, premda nam vreme ne govori to. Ova čorba je idealna da nas zagreje u ovim hladnim danima.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

750 g krompira

300 g kobasice

kašika brašna

origano, majčina dušica, so i biber

1 čaša pavlake

Pogledaj i ove vesti...
1 od 77

sok  jednog limuna

2 kašike ulja

1 kašika putera

250ml mleka

3l vode ili supe

Priprema:

Luk sitno iseckati pa mu dodati so, ulje i maslac i prodinstati ga malo. Kobasicu oljuštiti, pa je malo viljuškom izgnječiti i dodati je luku, dinstati malo. Krompir iseckati na kockice, pa dodati luku, naliti mleko pa staviti da provri. Kad provri naliti supu ili vodu pa ostaviti da se kuva. Kad krompir omekša (oko pola sata) i kobasica se skuva dodati beli luk, origano, majčinu dušicu, so, biber. Na kraju dodajte brašno razmućeno u malo vode. Dodajte pavlaku i i sok od limuna.

Čorbu služite vruću.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.