Kako da pripremite ukusnu jagnjeću plećku

Za ukusnu jagnjetinu treba biti majstor. Evo odličnog načina da pripremite izvanrednu jagnjetinu i obradujete ukućane ukusnim ručkom.

Sastojci:

1 jagnjeća plećka
1 kg crvenog luka
2 krompira
3 paradajza
1 tikvica
1 paprika
200 g pirinča
1 kašika začina
1 kocka za supu
ulje
so
biber
Pogledaj i ove vesti...
1 od 246

Priprema:

Jagnjetinu odvojte od koske, pa isecite na kocke.

Povrće operite, očistite i isecite na krupnije kocke.

Luk isecite na kolutove, pa ga pržite na ulju.

Kada luk omekša, dodajte krompir, papriku i tikvice i promešajte.

Dodajte pirinač, paradajz, so i biber.

Jagnjetinu začinite, i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.

Dodajte čašu vode, prekrijte folijom i stavite da se peče.

Posle sat vremena izvadite iz rer,ne dodajte spremljenu mešavinu, nalijte supom (oko pola litra), začinite, prekrijte folijom, i na 200 stepeni pecite još sat i po.

Prijatno!

Piletina sa JOGURTOM I SENFOM

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.