Krem čorba od SPANAĆA

Sezonu spanaća treba dobro iskoristiti!

Sastojci:

500 g očišćenog spanaća

50 ml  ulja

1 puna kašika brašna

300 ml mleka

50 ml neutralne pavlake za kuvanje

400 – 500 ml vode ili sup

Pogledaj i ove vesti...
1 od 44

2 čena belog luka

2 kašike kisele pavlake

so i biber, začini po želji

Priprema:

Obariti spanać pa ga iseći na rezance ili propasirati.

U šerpi na zagrejanom ulju, propržiti brašno i sitno iseckan beli luk  pa dodati spanać,  mleko, neutralnu pavlaku i vodu, vodu dodajete po malo da biste dobili željenu gustinu. Dodajte začine i krčkajte 15ak minuta.

 

Kada je čorba gotova dodatjte kiselu pavlaku i mešajte da se ne otopi.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.