Mleveno meso u jogurt sosu sa povrćem

Sastojci:

  • 1 struk praziluka
  • 1/2 kg svinjskog mesa
  • 1/2 kg krompira
  • 4 šargarepe
  • 1/2 l jogurta
  • 1/2 l mleka
  • 4 kašike brašna
  • so, biber, mešavina začina, peršun
  • origano, ulje, margarin
  • 40 g parmezana
Pogledaj i ove vesti...
1 od 37

Priprema:

Krompir i šargarepe isecite na kockice i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Za to vreme sitno isecite praziluk i prodinstajte ga, pa kad omekša dodajte mu mleveno meso, ulijte vode i ostavite da se dinsta dok voda ne ispari. Kada je meso gotovo, posolite ga, pobiberite, dodajte začin i malo origana. Zatim procedite povrće i pomešajte ga sa mesom. Na malo ulja upržite brašno, postepeno dodajte mleko i brzo mešajte da se razmuti. Dodajte na kraju jogurt, posolite i pobiberite. Tepsiju namažite margarinom, stavite povrće sa mesom, prejite ga sosom od jogurta i promešajte. Odozgo pospite parmezanom i peršunovim listom i stavite na 200 stepeni da se zapeče.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.